S500 | Tesztek (készülék leírás) | Sony Ericsson Mobilok

S500

július 15, 2010 1 Comment

A Sony Ericsson egy ritka darabjának számít az S500i, mivel az egyetlen szétcsúsztatható design telefon, amely nem walkman mobil. Háromféle színben kapható: (ezüst-fehér), Magyarországon 2: misztikus zöld-fekete kombinációban, illetve a feltűnést sugárzó arany színben. A telefon bal oldalán található a fém hangszínszabályozó gomb, a jobb oldalán, pedig csatlakoztatható a töltő, headset és adatkábel. A telefon összezárt állapotban is használható menüböngészésre. A megszokott billentyűkiosztással találkozunk, megtalálható a vissza és a törlés illetve egy gombnyomással elérhető az Internet, valamint a saját menük. A navigációs billentyűknek megválaszthatjuk funkcióit, de alapból be van állítva a fényképező a fel illetve a telefonkönyv a le gombra. A navigációs billentyűt elég kényelmetlen nyomkodni nagykezű embereknek. A telefon egyediségét az oldalt elhelyezett ledlámpák adják, melyek mindig más színben pompáznak, hívófeleknél(egyedileg állítható), témáknál, évszaknak és napszaknak megfelelően.

Kijelző

A kimondottan nagynak mondható kijelző, 262 144 színű TFT, 240×320 pixel. A kijelző tökéletes minőségű, gyors és a napfény mellett is jól látható, 180 fokos szögből is. A színek szépek, kontrasztosak, és a fényképekre is ez vonatkozik a kijelzőn. A betűméret megfelelő, bár olykor apró. Ikonos elrendezésű szép színes menü, a témával változik.

Akkumulátor

A gyártó szerint 9 óra beszélgetési idő és 370 óra készenlét. Állandó bekapcsolás mellett, csak napi játékra és telefonbeszélgetésre használva, olyan 4-5 napig bírja, sűrű használat mellett, zenehallgatásnál olyan 2-3 napot bír. A feltöltés maximális időtartalma 2,5 óra.

Csengőhang

A gyári csengőhangok sablonosak, polifonikusak 20db, nem igazán nyerte el tetszésemet. Tölthetünk rá mp3-kat a gyárilag mellékelt adatkábellel. Változtatható az sms csengőhang is.
A hangszóró minősége egész jó, de maximum hangerőn kissé torzítja az mp3-akat, viszont füles (HPM 75 sztereó gyárilag mellékelve) használatakor ez nem nagy. A hívásokat a 3.5 mm-es jack dugóval ellátott mikrofonon lévő gombbal fogadhatjuk, ami automatikusan megállítja a zenét.

Telefonkönyv

1000 kapcsolat, 2500 szám fér bele, melyet csoportokba rendezhetünk. Kapcsolatonként egyedi fényjelzés, kép és csengőhang, web és email cím, megjegyzés és még születésnap is hozzáírható. Beállítható hogy a mentett számokat automatikusan mentse a sim kártyára is.

Üzenetek

SMS, MMS, E-mail és azonnali üzenet küldésére van lehetőségünk. MMS-ben küldhetünk képeket, hangokat és videót is. A szövegbevitel megfelelő sebességű. A készülékben van magyar nyelv és magyar T9 is, természetesen ez kikapcsolható. Üzenetírásnál lehet változtatni a karakterek méretét is, új smile-ok és animációkat is beszúrhatunk. Ha másik SIM kártyát teszünk a telefonba, akkor sem törlődnek a nem mentett SMS-ek.

Testreszabhatóság

Tölthetünk rá témákat, a gyártó hivatalos honlapjáról. Eredetileg 4 téma áll a rendelkezésre. Ebből az egyik, minden hónapban 2-szer változtatja az alaptémát, illetve 3 féle napszak létezik, és ez is változtatja a menü háttérszínét, mindennap. Alapledvilágítás mindig van, illetve menüléptetésnél, ha be van állítva a rezgés, akkor rezeg. A navigációs billentyűtől jobbra lent található a saját menü gomb, ahova kedvenc funkcióinkat tehetjük. Itt található még az új események (hívás), futó alkalmazások és az Internet könyvjelzők is.

Alkalmazások és extrák

2 játék van rajta, egy elbonyolított tetris, továbbá egy mindennapokra szóló egyszerűbb agytornáztatós játék van, melynek keretében naponta három feladatot kell megoldani (számtan, memória és vizuális fejlesztő). Természetesen további játékokat tölthetünk rá.
Van még zenelejátszó, ahol most játszott, előadók, zenék és lejátszási listák közül választhatunk.
Naptár: havi, heti és napi nézet áll rendelkezésünkre. Esemény beállításánál: kezdés, befejezés, időtartam, emlékeztető.
Ébresztőóra: 5 időpontot állíthatunk be, mikor ébresszen, van hangos és hang nélküli ébresztés. Állíthatunk hozzá szöveget és képet is.
Számológép: általános számológép
Hangrögzítés és feljegyzések, szinkronizálás, időzítő és stopper.
E-mail kliens.

Kommunikáció

Bluetooth, GPRS és EDGE. Kihangosító.

Java játékok és programok

JP. 7. Java alapú játékok.

Kamera

2 megapixeles kamera, melynek digitális zoomját csak kisebb felbontásnál lehet használni. Fekvő képnézegetés. Képblogolás és videofelvétel.

Memória

Gyárilag 12MB van benne, melynek szabad kapacitása a témák használatakor változik. A telefon tetején kapott helyet a memóriakártya helye, akár 1GBig is bővíthető, M2 MS micro kártyával.

WAP

Beépített netfront böngésző, megfelelő sebességgel. Tölthetünk le játékokat, csengőhangokat, témákat, képeket és animációkat. A megjelentetés megfelelő minőségű.

Tags: , Tesztek (készülék leírás)
One Comments to “S500”
  1. Film Ajánló szerint:

    Én evvel nagyon meg vagyok elégedve. Kopás szinte nem látszik rajta, és semmi panasz nem volt vele, már fél éve megvan.

Leave a Reply

(required)

(required)Legutóbbi

X10 (Xperia)

X10 (Xperia)

Published január 17, 2011
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published november 15, 2010
X1 (Xperia)

X1 (Xperia)

Published november 15, 2010
U8i (Vivaz pro)

U8i (Vivaz pro)

Published augusztus 18, 2010
U1i (Satio)

U1i (Satio)

Published augusztus 17, 2010
W880i

W880i

Published augusztus 11, 2010
W350i

W350i

Published augusztus 11, 2010
W300i

W300i

Published augusztus 11, 2010
C901 GreenHeart

C901 GreenHeart

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 11, 2010
S700i

S700i

Published augusztus 11, 2010
P910i

P910i

Published augusztus 11, 2010
K550i

K550i

Published augusztus 10, 2010
J300i

J300i

Published augusztus 10, 2010

Friss Hírek

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Sony Ericsson néven már nem fog új telefon megjelenni!

Ám ne csüggedjünk el, mert nem szűnnek meg a Sony Ericsson készülékek csupán csak a markanévből kikerül az  Ericsson név. 2011 nov.-decemberébe már hallhattuk ezt a változást, hogy a Japán SONY cég kivásárolta az Ericssont a mobiltelefonok terén. Az új okostelefonok rohamos feltörésének, de főleg az iPhone-nak köszönhetően a...

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson W8 nem jön Európába

A Sony Ericsson hivatalosan is megerősítette, hogy többek között az Egyesült Királyságban sem lesz kapható a W8 Walkman készülék, csak azokban a régiókban került bevezetésre, ahol a Walkman márkanév még mindig erős,  egyébként e készülék az Xperia X8 kissé átalakított változata. A készülék kizárólag Kínában, Indiában, Indonéziában, Hongkongban, Malajziában,...